George Simion pune tunurile pe Viktor Orban și UDMR: „Ungaria nu a renunțat la planul de dezmembrare a României”

Share:

George Simion continuă războiul declarațiilor cu UDMR și Guvernul Viktor Orban. Liderul partidului AUR susține că Ungaria derulează o strategie pe termen lung, prin care premierul de la Budapesta încearcă destabilizarea Ardealului. 

În opinia deputatului AUR, Ungaria și „trimișii” la București (n.r. – UDMR) au pus în scenă în doar două săptămâni opt provocări pentru a stârni conflicte pe criterii etnice în România.

„Cred că fiecare țară din lumea aceasta ar trebui să aibă o demnitate națională și cred că poporul român nu trebuie jignit în asemenea hal. Suntem un popor tolerant, drept urmare nu s-a întâmplat nimic în urma acestor provocări, dar cred că nu trebuie lăsat capul jos și să adoptăm ‘politica struțului’.

În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la ‘Planul Aurora’ de dezmembrare a României și încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal”, a declarat George Simion, pentru B1 TV.

Politicianul care militează pentru unirea României cu Republica Moldova susține în continuare demiterea miniștrilor UDMR din Guvernul Ciucă.

„Vreau să vă zic că am făcut un centru de analiză și am numărat nu mai puțin de opt provocări din partea Budapestei și a trimișilor lor aici, în partea UDMR, opt provocări care urmăreau să stârnească tensiuni etnice, numai în ultimele două săptămâni.

Am văzut ce a făcut ministrul Mediului, un ministru al Sportului care se prefăcea că nu cunoaște versurile imnului național, am văzut teroriști condamnați de instanță pentru planificarea unui atentat cu bombă că au fost medaliați și sunt considerați eroi de demnitarii statului român care au afiliere politică la UDMR.

Am văzut-o pe președinta Ungariei care a venit într-o vizită privată, care s-a pozat cu o piatră de hotar în culorile Ungariei la noi în țară”, a mai declarat liderul AUR pentru sursa citată.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.