Metode super-eficiente de a scăpa de țânțari!

Share:

Marea problemă a românilor pe timp de vară rămân țânțarii. Lupta cu aceste insecte se termină abia când vine sezonul rece, dar există mai multe metode de a scăpa de țânțari, unele 100% naturale, iar altele din comerț.

Aceste insecte încep să-și facă apariția la începutul verii, în luna iunie. Deși par minusculi și fragili, ţânţarii pot deveni foarte deranjanți. Sunt răspândiți în toată lumea, în România existând peste 50 de specii!

Iată care sunt cele mai simple soluții sau trucuri la îndemâna tuturor, care țin țânțarii departe:

Menta. Aroma proaspătă și puternică a mentei nu este deloc pe placul țânțarilor. Cercetătorii au descoperit proprietățile repelente ale plantei în numeroase studii.

Uleiul de arbore de ceai conține o combinație puternică de proprietăți antiseptice, antimicrobiene și antiinflamatorii. Un studiu recent arată că substanțele repelente care conțin ulei de arbore de ceai sunt extrem de eficiente împotriva țânțarilor. Una dintre cele mai obișnuite modalități de a scăpa de țânțari este să înmuiați o panglică în ulei de arbore de ceai și să o atârnați la fereastră pentru a preveni ca țânțarii să intre în casă.

Lavanda, plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. În plus, are și câteva proprietăți medicinale de excepție, astfel încât ea poate fi utilizată în mai multe scopuri.

Vanilia. Folosiți un spray pe bază de ulei natural de vanilie sau extract natural de vanilie ori de câte ori mergeți într-o drumeție sau ieșiți din casă spre seară.

Piperul negru vă protejează de țânțari, muște și alte insecte, datorită unei substanțe chimice pe care o conține.

Apa cu săpun este destul de ușor de folosit. ţânţarii fiind atrași amestec. Trebuie doar să pui un vas cu apă și săpun în cameră, iar țânțarii vor fi prinși în capcană.

Cafeaua: atât zațul de cafea, cât și lichidul creat amestecul zațului cu apă și apoi strecurarea acestuia au efect semnificativ asupra prevenirii larvelor de țânțari.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.