Traian Băsescu, somat de RAAPPS să evacueze, până miercuri, vila de protocol!

Share:

Traian Băsescu a fost somat să evacueze vila de protocol până miercuri. RAAPPS nu a fost de acord cu nicio păsuire pentru fostul preşedinte al României. În cazul în care nu va respecta ordinul, va fi acționat în instanță pentru a fi scos cu executorul judecătoresc.

Termenul de eliberare a imobilului în care Traian Băsescu îşi are reşedinţa oficială expiră pe 1 iunie, iar dacă fostul şef de stat nu va respecta acest termen, va fi formulată o acţiune de evacuare la instanţa competentă, a transmis Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

RAAPPS aminteşte că termenul de eliberare a imobilului – reşedinţă oficială situat în Bucureşti, str. Gogol nr. 2, Sector 1, transmis lui Traian Băsescu prin notificarea nr. 1.145, expira în 5 zile de la data luării la cunoştinţă de către acesta, respectiv pe 1 iunie.

Sursa citată precizează că, dacă imobilul nu va fi eliberat şi predat, după expirarea termenului menţionat instituţia va formula acţiune în evacuare la instanţa competentă, conform dispoziţiilor legale.

RA-APPS efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obţinerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul preşedinte Traian Băsescu a reşedinţei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispoziţiile legale în materie, precum şi drepturile fundamentale şi constituţionale, respectiv dreptul la viaţa intimă, familială şi privată, drepturi garantate de Constituţie oricărui cetăţean al României”, se mai arată în comunicatul amintit.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Pe 28 martie, RA-APPS anunţa decizia evacuării fostului şef de stat din imobilul în care acesta locuieşte, arătând că, potrivit legii, persoanele despre care s-a constatat definitiv că au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii nu au dreptul la locuinţă de protocol.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.