Cât vor plăti bucureștenii prețul gigacaloriei la iarnă?

Share:

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că preţul gigacaloriei pe care bucureștenii îl vor plăti la iarnă va depinde „foarte mult de evoluția prețului gazului”, ceea ce stârneşte îngrijorări în condiţiile în care facturile la utilităţi au explodat din cauza crizei energetice.

Nicuşor Dan a dat asigurări că preţul gigacaloriei în Capitală nu va fi majorat semnificativ, însă recunoaşte că e posibil să fie influenţat de preţul gazului.

„Prețul pe care bucureștenii o să-l plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluția prețului gazului. În acest moment, prețul pe care noi îl plătim pentru, producție, transport și distribuție a gigacaloriei este 860 de lei și bucureștenii plătesc 350 de lei din aceștia iar Primăria plătește 510 diferența.

Dacă nu vor exista majorări semnificative ale prețului gazului până atunci, acestea vor fi cifrele și în iarna care urmează. Este ceva care nu ține nici măcar de politica națională a României.

Pentru București, prețul total real a crescut de la 510 lei la 860 de lei. Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută, însă prețul pe care bucureștenii îl plăteau era total desprins de realitate. Adică existau orașe în România care plăteau 350, 400, 450 de lei pe gigacalorie și bucureștenii plăteau 140 de lei. Acum mi se pare un preț corect, ținând cont și de calitatea pe care o oferim noi astăzi”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.