Marcel Ciolacu pune „punctul pe i”: Este normal să se mărească pensiile pentru că nu îi putem lăsa pe cei cu venituri mici și pe pensionari. Nu este o pomană, este un drept al lor!!

Share:

Este normal să se mărească pensiile, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari, și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”.

„Ca să ieșim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, și mai ales în UE. Am văzut și în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuția. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu îi putem lăsa pe cei cu veniturile mici și pe pensionari, și nu este o pomană, este un drept al dânșilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, afirmă Marcel Ciolacu.

Ciolacu se declară convins că această măsură va fi decisă în coaliția de guvernare. „Sunt ferm convins că vă vom anunța după ce vom lua această decizie în coaliție, știm foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puțin de șase luni de zile. Am văzut și efectele acestor pachete atât sociale cât și economice, am avut cea mai mare creștere, pe primul trimestru, din UE”, conchide liderul PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, la Buzău, că îşi menţine părerea despre taxa de solidaritate că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem, a mai spus el, precizând că în Germania există o astfel de taxă.

”Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem. Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă. Noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ. Ea există în Germania, am crezut că domnul preşedinte e mai apropiat de sistemul german şi ar accepta mai uşor, dar există şi alte soluţii”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Ion Segarceanu spune

    De ce nu anulati pensiile speciale, netrebnicilor ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.