Ministrul Budăi declară război „salariilor nesimțite”: Bugetarii care primesc din salariu şi sporuri sume mai mari decât salariul preşedintelui României, impozitaţi progresiv!

Share:

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat joi că bugetarii care primesc din salariu şi sporuri sume mai mari decât salariul preşedintelui României vor fi impozitaţi progresiv.

Declaraţia lui Marius Budăi lasă să se înţeleagă că măsura a fost deja aprobată în coaliţia de guvernare, după ce liderii partidelor au decis miercuri să nu aplice faimoasa „taxă de solidaritate” pentru companiile care au cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro pe an.

„Nu vor fi taxe noi pentru salarii, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depășesc salariul președintelui României. Nu vorbim de salarii, vorbim de veniturile bugetarilor care depășesc… mai sunt și sporuri. Acolo era o discuție să fie impozitate progresiv în cazul bugetarilor”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3, precizând că pentru mediul privat ar fi impropriu să fie luată o astfel de măsură.

Anterior, taxa de solidaritate susţinută de PSD a fost respinsă în coaliţie, după cum a declarat deputatul liberal Gheorghe Pecingină.

”Nu va exista taxă de solidaritate şi decizia va fi luată în coaliţie. Nu se mai discută despre taxa de solidaritate. Eu vă spun că acesta este un subiect pe care premierul Ciucă l-a închis deja, de ceva timp. În urmă cu câteva minute, subiectul acesta este închis, nu va exista taxă de solidaritate”, a spus deputatul PNL, la Profit TV, despre discuţiile din şedinţa coaliţiei de miercuri seară.

Marius Budăi a precizat că sunt discuţii pe impozitul progresiv, însă PNL are un punct de vedere pe care îl susţine ferm, fără să spună care este acesta.

El a precizat că taxa de solidaritate pe cifra de afaceri, tehnic, nu ai cum să o aplici în anumite domenii unde există şi accize, şi a arătat că există directive europene care interzic acest lucru.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.