Ansamblul Citrus Singers din California a concertat în Biserica Neagră

Share:

Corul californian Citrus Singers a oferit un concert special în Biserica Neagră din Brașov în seara de 5 iunie, cu un program ce a inclus unele dintre cele mai iubite și cântate lucrări de inspirație religioasă compuse de la Renaștere până în prezent.

O provocare la înălțimea căreia s-au ridicat cu succes sub conducerea dirijorilor Douglas Austin și Marius Beltran, care și-au împărțit repertoriul astfel încât să țină mereu publicul în tensiunea plăcută a emoției pe care doar muzica o poate crea.

Publicul s-a bucurat de audiția unui program vast care a cuprins piese exclusiv corale, lucrări pentru soliști, piese renascentiste și contemporane interpretate în diferite limbi (engleză, franceză, latină, swahili etc.), pe alocuri acompaniate de percuție, program care a creat în Biserica Neagră o atmosferă aparte, în nuanțele muzicii aparținând culturii internaționale (dintre lucrări amintim ”Sanctus”, ”Danny Boy”, ”Psalm 96”, ”Baba Yetu” ș.a.).

Nu este de mirare că a fost un recital reușit, pentru că Citrus Singers, ansamblul vocal al colegiului omonim situat în Glendora, California, este unul dintre cele mai renumite și titrate coruri, având în spate o tradiție de 54 de ani și numeroase premii la competiții din toată lumea,  printre care prestigiosul Festival Coral Internațional din Spittal, Austria.

Povestea venirii lor în țara noastră este una specială, pentru că au amânat acest concert timp de 2 ani, în contextul pandemiei, iar turneul lor în România (Brașov, Biertan și Cluj) și în Ungaria este dedicat sprijinirii artiștilor ucrainieni refugiați din calea războiului (în cadrul campaniei Artists for Artists inițiată de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România).

Recitalul Citrus Singers poate fi audiat în continuare pe pagina administrată de Biserica Neagră:  https://www.facebook.com/Honterusgemeinde/videos/1207485476694473

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.