Cristian Ghinea, mesaj tranșant: Ținta USR este să dea premierul în 2024!

Share:

Cristian Ghinea, fost ministru USR, anunţă ieşirea PSD de la Guvernare anul viitor şi cere colegilor un divorţ fără prea multă bălăcăreală.

Cristian Ghinea, fost ministru USR, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre plecarea lui Dacian Cioloş, împreună cu alţi patru europarlamentari, din USR, că trebuie să recunoaştem că fost o fuziune eşuată şi acum ar trebui să aibă un divorţ cinstit, curat, fără să se mai bălăcărească. Despre noua formaţiune anunţată de Cioloş, REPER, Ghinea a spus că sunt patru oameni la Bruxelles, toţi şefi şi nu e clar cine munceşte, el menţionând că nu are şanse, pe cont propriu, ci doar dacă se lipeşte de alt partid. Ghinea a mai arătat că ţinta USR este să dea premierul în 2024.
”Întrebarea este de ce nu m-a urmat el ( Dacian Cioloş, nr) în 2016 în USR, atunci am avut o discuţie (..) şi nu a vrut să vină. Din acel moment am avut destine politice separate. Am tras foarte  mult să facem fuziunea cu PUS, nu uitaţi că cea mai mare parte din  membrii PLUS au rămas în USR. Îmi pare rău că am ajuns în acest moment. În primul rând, îmi pare rău că toate eforturile făcute de unii dintre noi, printre care mă număr şi eu, de a uni aceste râuleţe liberale, modernizatoare, într-un fluviu mare, se face acum ţăndări”, a spus Cristian Ghinea despre ruptura lui Dacian Cioloş, cu mai mulţi europarlamentari, prin demisia din USR.

Ghinea a spus că ”îl doare că a făcut nişte eforturi foarte mari pentru această fuziune”. ”Până la urmă trebuie să recunoaştem că a fost o fuziune eşuată şi acum ar trebui să avem un divorţ cinstit, curat, fără să ne mai bălăcărim, pentru că nu ne ajută nici pe unii nici pe alţii. (..) Au o nevoie psihologică de a se justifica”, a arătat el.

Despre şansele noii formaţiuni anunţate de Dacian Cioloş, Cristian Ghinea a afirmat că personal nu crede într-un partid condus de la Bruxelles, mai ales că a fost şi el europarlamentar, pentru că acela este un job în sine.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.