Zelenski rămâne pe poziții în privința unui armistițiu cu Rusia: „Pacea trebuie să fie exact în condițiile Ucrainei”

Share:

Volodimir Zelenski nu este pregătit de negocieri cu Vladimir Putin, deși din ce în ce mai mulți lideri europeni au recomandat un dialog între președinții Ucrainei și Rusiei. 

Liderii Uniunii Europene (UE) și Volodimir Zelenski nu ar fi hotărât încetarea focurilor, din partea armatei de la Kiev.

Joi, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu liderul ucrainean, însă cel puțin pentru moment, nu se ia în calcul organizarea unor negocieri între cele două state, foste membre ale URSS.

„Astăzi este o zi cu adevărat istorică – Ucraina a simţit sprijinul a patru state europene puternice în acelaşi timp. Şi în special sprijin pentru mişcarea noastră spre Uniunea Europeană. Italia, România, Franţa şi Germania sunt cu noi. Toţi cei patru lideri – dl. Draghi, dl. Iohannis, dl. Macron şi dl. Scholz – sprijină candidatura Ucrainei. Desigur, toate procedurile relevante trebuie urmate şi toate statele membre trebuie să se alăture. Dar la întâlnirea noastră de astăzi a fost făcut un pas mare – un pas înainte.

A fost important pentru mine să aud de la lideri un alt lucru fundamental – ei sunt de acord că sfârşitul războiului şi pacea pentru Ucraina trebuie să fie exact cum le vede Ucraina. Cum le vede poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski.

În urma întâlnirii cu liderii europeni și Klaus Iohannis, președintele ucrainean a primit asigurări cu privire la un nou pachet de sancțiuni anti-Rusia.

„Am discutat cum să depăşim criza alimentată provocată de Rusia. Reluarea exporturilor de produse agricole din Ucraina este vitală pentru zeci de ţări. Şi este un singur motiv pentru care criza alimentară a devenit posibilă: Rusia este de vină şi nimeni altcineva. Toţi liderii au recunoscut asta deja”, a transmis Zelenski.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.