Premierul britanic, o nouă vizită la Kiev. Boris Johnson a fost primit de Volodimir Zelenski!

Share:

Premierul britanic Boris Johnson a oferit vineri o operaţiune majoră de instruire a soldaţilor ucraineni, anunţ făcut în timpul unei vizite surpriză efectuate la Kiev, unde a fost primit de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Aceasta este a doua vizită a lui Boris Johnson la Kiev de când a început, pe 24 februarie, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, în timpul scurs de atunci Marea Britanie remarcându-se prin livrările substanţiale de armament pentru Ucraina.

Premierul britanic, pe care Zelenski l-a descris drept un ”mare prieten” al Ucrainei, a publicat o fotografie în care apare împreună cu acesta.

”Multele zile scurse din acest război au dovedit că sprijinul Marii Britanii este ferm şi hotărât. Mă bucur să-l văd din nou la Kiev pe marele prieten al ţării noastre, Boris Johnson”, a declarat Zelenski.

Liderul britanic a anulat în ultimul moment participarea la o întâlnire cu parlamentarii conservatori care trebuia să aibă loc vineri în Doncaster, pentru a se deplasa la Kiev. Vizita sa nu a fost anunțată și nu au existat nici speculații în presă.

Cei doi au discutat despre livrările de arme pentru Ucraina, precum şi despre sporirea ajutorului economic destinat acestei ţări şi intensificarea sancţiunilor împotriva Rusiei, potrivit şefului de cabinet al lui Zelenski, Andrei Iermark.

Johnson a venit la Kiev cu o iniţiativă concretă, şi anume ca armata britanică să gestioneze o operaţiune majoră de instruire a trupelor ucrainene, în cadrul căreia până la 10.000 de soldaţi ucraineni să fie antrenaţi în perioade de câte 120 de zile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.