Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, pune “punctul pe i”: “Nu trebuie să înlocuim birocrația pe hârtie cu birocrația digitală!”

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a avertizat, la Metropola TV, în privința importanței digitalizării pentru România. Cu toate acestea, eurodeputatul Grapini a pus “punctul pe i” și a taxat incapacitatea statului român de a demara cele 16 programe operaționale din exercițiul financiar 2021-2027.

“Sunt mulți bani alocați de UE pentru digitalizare. Din păcate, România nu a pornit încă (deși suntem deja în al doilea an al exercițiului 2021-2027) niciunul din cele 16 programe operaționale și, ca atare, nu putem cheltui niciun euro din PNRR pentru că nu am răspuns  la toate chestionarele care au fost puse în acest Plan Național de Redresare și Reziliență chiar de noi”, a punctat Maria Grapini, care s-a arătat indignată de faptul că ne creăm singuri, ca stat, obstacole.

Potrivit europarlamentarului umanist, Spania a cheltuit deja zece miliarde de euro din PNRR, de anul trecut. Este alarmant, a mai spus Grapini, faptul că întreprinzătorul român, cetățeanul român, pierde teren într-o competiție inegală cu celelalte state membre ale UE, care au avut capacitatea administrativă de a demara aceste programe operaționale.

De asemenea, eurodeputatul român a menționat că UE are o strategie clară pe digitalizare, până în anul 2030, însă eficiența acesteia depinde de modul în care o implementează fiecare stat membru și, implicit, și România.

“Nu trebuie însă să înlocuim birocrația pe hârtie cu birocrația digitală”, a tras un semnal de alarmă Maria Grapini, care a precizat că are foarte multe reproșuri, la acest capitol, nu numai de la românii de acasă, dar mai ales de la cei din diaspora.

“Digitalizarea trebuie să răspundă nevoilor românilor”, a conchis eurodeputatul Grapini.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.