Al cincilea caz de variola maimuței, confirmat în România

Share:

Ministerul Sănătăţii anunţă un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România. Este al cincilea caz confirmat în ţara noastră.

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba de un bărbat de 37 de ani. Simptomele au apărut pe data de 18 iunie, iar infecția a fost confirmată astăzi în urma investigațiilor de laborator. Pacientul are o formă ușoară a bolii și este izolat la domiciliu”, a mai transmis sursa citată.

Este al cincilea caz depistat în România. Primul caz de variola maimuţei a fost raportat în România în 13 iunie 2022. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti, care a fost internat în spitalul „Victor Babeş”, în stare bună. Partenerul pacientului a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri de variola maimuţei, anunţa Ministerul Sănătăţii.

Al doilea caz de variola maimuţei a fost anunţat marţi, 14 iunie. „Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.