Cancelarul german, Olaf Scholz: Putin se teme că scânteia democrației ar putea zbura în Rusia!

Share:

Cancelarul german Olaf Scholz opinează că Vladimir Putin urmează o politică de dezintegrare a NATO și a UE pentru a preveni răspândirea democrației în Rusia.

„Evident că Putin se teme că scânteia democrației ar putea zbura în Rusia. Așa că de ani de zile duce o politică de dezintegrare a NATO și a UE. Vrea să revină la politica sferelor de influență. Dar nu va putea facă asta”, a scris cancelarul Scholz.

Scholz a fost întrebat într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, publicat luni pe site-ul guvernului, dacă Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană. „Președintele rus trebuie să accepte faptul că în vecinătatea sa există o comunitate de democrații bazate pe lege care se apropie tot mai mult”, a răspuns el.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Scholz a declarat că o susține. „Putin dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. El nu va reuși acest lucru”, a mai spus cancelarul german.

Totuşi, Olaf Scholz a fost de acord în principiu cu politica de reconciliere cu Rusia, care a fost urmată de predecesorul său Angela Merkel. „O încercare de reconciliere nu poate fi niciodată greșită, la fel ca și o încercare de înțelegere pașnică. Mă văd aproape de predecesorul meu„, a spus Scholz, citat de agenţia Reuters.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.