Performanță excelentă pentru România. David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani!

Share:

David Popovici a bifat performanța carierei, la mondiale. De asemenea, sportivul este primul din istoria României care cucerește aurul la această probă.

David Popovici a devenit campion la Mondialul de Natație din Ungaria, luni seara.

Competiția s-a desfășurat în bazinul de 50 de metri de la Budapesta. Timpul lui Popovici a fost 1,43:21 secunde, un nou record mondial al juniorilor.

În urma succesului bifat în Ungaria, puștiul de 17 ani a oferit prima reacție:

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

Ministerul Sportului a oferit rapid, o reacție pe Facebook, după marele succes al lui David Popovici, pe Facebook.

„David Popovici este campion mondial la 200 metri liber, cu un nou record mondial de juniori!

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, doborându-și propriul record și oprind cronometrul la incredibilul timp de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David a declarat că performanța sa se datorează gândului că oamenii la care ține l-au privit și că cei de acasă au crezut în el! Minunat!

Mulțumim, David, pentru bucuria pe care ne-o oferi! Ești cu adevărat cel mai bun! 

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Felicitări, David! Felicitări Adrian Rădulescu! 🇷🇴”, a transmis Ministerul Sportului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.