Ponta îl ironizează pe Iohannis: „Nu putem intra și noi fără viză în SUA, ca ungurii și croații?”

Share:

Victor Ponta a lansat noi ironii la dresa lui Klaus Iohannis, oficialul de la Palatul Cotroceni a cărui credibilitate s-a prăbușit la 14%, în urma eșecurilor pe bandă rulantă și a gafelor bifate de-a lungul celor două mandate.

Fostul premier al PSD, actual președinte al Partidului Pro România, așteaptă de la Klaus Iohannis și rezultate concrete, nu doar protocoale și întâlniri de complezență.

Victor Ponta i-a propus oficialului de la Palatul Cotroceni să rezolve problema vizelor, o măsură așteptată de români de 32 de ani, cu atât mai mult în ultimele două decenii, în condițiile în care țara noastră este „partener strategic” al Americii.

„Nu putem să intrăm și noi fără viză (n.r. – în SUA)? Precum croații, ungurii… Noi suntem cei mai cuminți din clasă. Mergem cu trenul, dar nu-l dau (n.r. – pe Klaus Iohannis, referire la întâlnirea cu Macron, Draghi și Scholz) din poză. Guardian l-a tăiat. Pur și simplu nu știau cine e. Nu obținem și noi ceva pentru România?”, a declarat Victor Ponta, luni seara, pentru România TV.

Fostul prim-ministru are așteptări și de la Guvernul Nicolae Ciucă. Cu prilejul intervenției de luni seara, Victor Ponta a amintit că executivul de la București permite ca marile companii străine din țara noastră să încaseze profiturile în țara de origine, fără ca bugetul țării noastre să beneficieze de impozite consistente.

„A, vreau să laud guvernul. Domnul Ciucă merge în Emiratele Arabe Unite. E extraordinar, cu Popescu (n.r. – ministrul Energiei, Virgil Popescu, PNL, etichetat drept „hoț” de către George Simion), Grindeanu (n.r. – Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor). De acolo pot veni bani în România. 

(…) Dar care e oferta economică a României? Îi laud anticipat și sper să se întâmple lucruile astea. Altfel, toți românii merg și cheltuie bani în Dubai. Dar vreau să văd și eu un dubaiez care cheltuie bani în România. 

Românii circulă cu multe companii aeriene din Anglia, Irlanda… Dar un ban nu rămâne în țară (…) Dacă noi nu mai producem nimic… Banii zboară la niște companii străine”, a mai punctat Victor Ponta, pentru România TV.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.