Zelenski vrea aderarea rapidă a Ucrainei la UE și intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Share:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, marţi seară, că în fiecare zi luptă pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene cu privire la candidatura Ucrainei şi pentru furnizarea de arme moderne. El a prezentat ”un maraton” de convorbiri telefonice avute în acest scop.

Volodimir Zelenski a transmit un nou mesaj lunii în dimineaţa zilei de miercuri. ”Astăzi a fost o zi de activitate extrem de activă în materie de politică externă – aproape un maraton de convorbiri telefonice. Creştem numărul celor care susţin candidatura Ucrainei şi adăugăm încredere că decizia de vineri va fi pozitivă”, a transmis Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Acesta a prezentat ţările cu care a discutat: Slovacia – ”am coordonat poziţiile noastre în ajunul sesiunii Consiliului European”, Lituania – ”Ne-am coordonat, de asemenea, demersurile”.

”Ungaria. A avut loc o conversaţie foarte fructuoasă cu prim-ministrul Viktor Orbán. L-am invitat să viziteze Ucraina şi i-am mulţumit pentru sprijinul important acordat suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic”, a mai afirmat Zelenski.  El a mai discutat cu oficiali din Portugalia, Danemarca, Spania, Irlanda, Croaţia.

”M-am bucurat să văd la Kiev un mare prieten al statului nostru – prim-ministrul luxemburghez Bettel. Şi aş dori să vă atrag încă o dată atenţia asupra asistenţei din partea Luxemburgului. 15% din bugetul de apărare al acestui stat – aceasta a fost o contribuţie la apărarea Ucrainei”, a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Acesta a precizat că şi miercuri va avea un program la fel de încărcat: ”Voi face tot posibilul pentru a mă asigura că decizia istorică a Uniunii Europene va fi adoptată. Acest lucru este important pentru noi”.

Zelenski s-a referit şi la al şaptelea pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene, care ”este necesar cât mai curând posibil”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.