Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, apară drepturile transportatorilor internaționali

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, apără într-o intervenție tranșantă în plenul PE drepturile transportatorilor internaționali, în cadrul pieței Uniunii Europene.

Concret, eurodeputatul Grapini a punctat faptul că șoferii de tir din România reclamă controale nejustificate și disproporționate și a cerut, în context, existența unei statistici în toate statele membre care să prezinte, foarte clar, frecvența controalelor tirurilor în funcție de țara de proveniență.

„Am primit petiții că, în Franța, spre exemplu, se controlează în mod frecvent tirurile din România, Bulgaria și alte state din Est. Trebuie să existe o asemenea statistică și nu cred că trebuie să existe discriminare. Mai mult, consider, de asemenea, că trebuie să asigurăm condiții egale de transport. Li se cere șoferilor să citească documentele în franceză, engleză, germană… Să fie clar: trebuie să existe documente în limba țării respective pentru că nu putem obliga un șofer să știe 24 de limbi”, a mai spus Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul umanist a vorbit și despre recenta vizită, în Franța, din partea comisiei TRAN (comisia pentru turism și transport), pentru a vedea efectele pachetului mobilitate, votat recent de PE.

“Din păcate, am constatat că avem încă parcări nesecurizate”, a avertizat Maria Grapini, care a reamintit celor prezenți de tragedia de acum un an când un șofer român a fost ucis într-o parcare din Franța.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.