Liderii G7 vor să crească presiunea asupra Rusiei printr-un „set de propuneri concrete”

Share:

Summitul G7, care va avea loc la sfârşitul săptămânii în Germania, va elabora un set de propuneri concrete pentru a creşte presiunea asupra Rusiei şi a arăta sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina, a spus un înalt oficial de la Casa Albă, citat de AFP.

El nu a dat însă detalii cu privire la aceste măsuri, după ce Occidentul a multiplicat deja anunţurile de sancţiuni împotriva regimului lui Vladimir Putin.

Oficialul a spus, de asemenea, că subiectul energiei, al cărei cost explodează în lume, se va afla în centrul discuţiilor dintre liderii Statelor Unite, Germaniei, Franţei, Canadei, Italiei, Japoniei şi Regatului la acest summit, relatează Agerpres.

Cei şapte şefi de stat şi de guvern văd un set de provocări comune în ceea ce priveşte costul vieţii pentru populaţiile lor şi mai mult în lume, în special în ceea ce priveşte energia şi hrana, a adăugat responsabilul american sub rezerva anonimatului.

El s-a adresat în cadrul unei conferinţe de presă dedicată participării preşedintelui american Joe Biden la acest summit G7 precum şi la un summit NATO care va avea loc în Spania.

Casa Albă a subliniat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa prin videoconferinţă la aceste două reuniuni la nivel înalt.

În ceea ce priveşte NATO, un înalt responsabil al executivului american a insistat că alianţa de apărare occidentală va prezenta la Madrid un nou concept strategic care va menţiona provocările lansate de China.

Va fi pentru prima dată, a adăugat oficialul.

Beijingul va fi, de asemenea, în vizorul G7, care va analiza practicile Chinei considerate încă mai agresive în chestiuni economice şi comerciale.

Casa Albă a menţionat, de asemenea, lansarea, în cursul G7, al unui parteneriat în infrastructuri pentru ţările mai puţin dezvoltate, care ar trebui să fie un răspuns la investiţiile masive chineze în întreaga lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.