Primarul general, Nicușor Dan, decis să păstreze intact patrimoniul cultural al Capitalei!

Share:
Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că instituția pe care o conduce face toate demersurile legale astfel încât să păstrăm intact patrimoniul cultural al Capitalei.
„În următoarea ședință de consiliu voi supune aprobării consilierilor generali un proiect de hotărâre prin care să achiziționăm, prin exercitarea dreptului de preempțiune, jumătate din imobilul ”Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu – Storck”, scoasă la vânzare de unul din moștenitori. Clădirea, situată în str. Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1, este monument istoric și datează din anul 1914.
Consider că exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriței Cecilia Cuțescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti.
Patrimoniul Muzeului Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck este constituit din donația facută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu-Storck și de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.
În prezent, muzeul funcționează ca filială a Muzeului Municipiului București, în baza unui contract de comodat cu cei doi moștenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea și conservarea colecției.
Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moștenitori a înștiințat PMB că dorește să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul București pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemțiune”, a precizat, pe pagina de Facebook, Nicușor Dan.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.