Raport incendiar al ONU: Războiul din Ucraina favorizează fabricarea ilicită de droguri!

Share:

Războiul din Ucraina favorizează fabricarea ilicită de droguri, conform celui mai recent avertisment lansat de  Organizația Națiunilor Unite. 

„Informaţiile din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est par să arate că situaţiile de conflict ar putea funcţiona ca un magnet pentru fabricarea de droguri sintetice, care pot fi fabricate, de fapt, oriunde. Acest efect poate fi şi mai puternic când zona de conflict se află în apropierea unor pieţe mari de consumatori”, subliniază Biroul ONU împotriva drogurilor şi criminalităţii (UNODC) în raportul său anual, citat de VOA News.

Un expert din cadrul instituției a explicat că înainte de invazia rusă, Ucraina dispunea de un număr tot mai mare de laboratoare de amfetamină, subliniind că aproape 80 au fost destructurate în 2020, comparativ cu 17 în 2019.

Având în vedere contextul extrem de turbulent din țara vecină, capacitatea de producţie s-ar putea extinde dacă războiul persistă. „Nu mai există poliţie pentru a opri activitatea laboratoarelor”, a spus expertul.

În plus de asta, războiul poate „perturba rutele de trafic”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.