Ludovic Orban (Forța Dreptei) trage un semnal de alarmă: Guvernanții nu vor avea nicio scuză dacă nu reușesc integrarea României la Schengen!

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, cere insistent aderarea României la Spațiul Schengen.
„România în Schengen! Acum!
Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură. Cetățenii români au dreptul să nu mai fie controlați la frontiere interne”, a precizat Ludovic Orban.
Potrivit deputatului Forței Dreptei, odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina și Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre.
„Guvernanții au obligația de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european. Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald și să ceară introducerea pe ordinea de zi și votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime. Parlamentul European susține aderarea României, Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil. Rămâne să ia decizia șefii de state și de guverne.
Avem toate argumentele de partea noastră și mai avem și conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanții nu vor avea nicio scuză dacă nu reușesc atingerea acestui obiectiv”, a conchis Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.