Marcel Ciolacu nu mai acceptă jumătăți de măsură pe tema impozitării pensiilor speciale

Share:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că vrea impozitarea pensiilor speciale cu peste 90% deoarece „e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât atunci când erai în activitate”.

Marcel Ciolacu a explicat că supraimpozitarea pensiilor speciale a fost un subiect intens dezbătut în coaliţia de guvernare, însă este nevoie de o schimbare de abordare deoarece „a venit momentul adevărului cu aceste crize suprapuse când trebuie să facem ceva”.

„Dacă am venit cu şapte proiecte, continuă să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem vreun efect. Ştiţi că e teoria tâmpitului. Nu vom reuşi. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât atunci când erai în activitate.

Părerea mea e că trebuie venită cu impozitare de peste 90%. Trebuie să facem o analiză. Să vedem pe categorii. Sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale

E incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Nici excepţiile nu au apărut din senin. Nu le-a visat vreun parlamentar. Sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani în care toată clasa politică s-a implicat. A venit momentul adevărului cu aceste crize suprapuse când trebuie să facem ceva”, a declarat preşedintele PSD.

„Niciunde în lume, decât în România, cineva când iese la pensie câştigă mai mult decât a avut când era în activitate. N-am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect. Cred că ar trebui să discutăm în coaliţie şi să venim cu aşa ceva”, a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu a mai declarat că sistemul de impozitare progresivă nu va fi implementat nici în 2023, însă „e posibil ca în viitor să venim cu un sistem de impozitare la toate statele UE”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.