14th International Conference on Hydroinformatics – HIC 2022. Reuniune mondială dedicată științei și inovării în Hidroinformatică la UPB!

Share:

Cercetători științifici de top din domeniul hidroinformaticii, de pe trei continente, se vor reuni la Universitatea POLITEHNICA din București, în perioada 4-8 iulie, într-un adevărat regal al științei și inovării, în cadrul celei de-a 14-a ediții a International Conference on Hydroinformatics HIC 2022.

 Ampla manifestare științifică, ce va fi organizată de UPB în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), va beneficia de suportul asociațiilor profesionale internaționale IAHR (International Association for Hydro-Environment Engineering and Research) și IWA (International Water Association). Conferința se derulează pentru prima dată în România: UTCB și UPB au câștigat în 2019 competiția lansată de către IAHR și IWA pentru a organiza ediția HIC 2022 la București.

Preocupările speciliștilor de top din domeniul hidroinformaticii sunt axate în mod deosebit pe Tehnologiile pentru managementul si monitorizarea apei, Transformarea digitală a sistemelor urbane de apă sau pe Legătura dintre apă – energie – alimente. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor intra în dezbatere și alte teme precum : “Big-data, cunoștințe și managementul datelor despre apă”, “ Modelare hydraulică și hidrologică”, “Impactul schimbărilor climatice”, “Hidroinformatica de mediu și de coastă”, “Sisteme complexe de apă cu teledetecție și control” sau “Pandemia COVID-19 reflectată în hidroinformatică”.

La festivitatea de deschidere a acestui amplu eveniment , ce va avea loc luni, 4 iulie,  ora 14:30, în amfiteatrul AN 010 ”Radu Voinea”- clădirea Rectoratului UPB vor fi prezenți rectorii celor două universități partenere – Radu Văcăreanu (UTCB) și Mihnea Costoiu (UPB); Tudor Prisecaru – ministru secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Gabriele Freni – membru IAHR Council, președinte al IAHR/IWA Joint Committee on Hydroinformatics și Kalanithy Vairavamoorthy – director executiv al IWA.

La conferință s-au înregistrat 129 de participanți din Europa, America de Nord și Asia , din țări precum Italia, Olanda, China, U.S., UK, Portugalia, Spania, Franța, Grecia, Taiwan, Danemarca, Germania, Belgia și România.

Detalii despre conferință și importanța ei pentru comunitatea științifică internațională din domeniul ingineriei apei.

HIC este o conferință itinerantă pe mapamond, organizată încă din 1994, din doi în doi ani (https://www.iahr.org/index/committe/15) în diferite orașe de pe 4 continente.

Conferința este patronată de către IAHR (https://www.iahr.org/index/events) și IWA (https://iwa-network.org/all-events/) – cele mai mari asociații internaționale din domeniul ingineriei apei.

Programul detaliat al evenimentului poate fi accesat pe pagina web a conferinței: https://hic2022.utcb.ro/

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.