Joe Biden îi avertizează pe proprietarii de benzinării din SUA: „Sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă. Acum!”

Share:

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut companiilor care deţin benzinării în Statele Unite să scadă preţul carburanţilor la pompă. Liderul de la Casa Albă şi-a motivat solicitarea cu argumentele că „sunt vremuri de război” şi că a crescut aprovizionarea cu combustibil din rezerva strategică a Statelor Unite.

„Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sâmbătă pe contul său oficial de Facebook.

La nici o oră de la publicarea acestei postări, preşedintele american a revenit cu un nou mesaj în care a amintit că a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru ca preţul benzinei la pompă să scadă.

„Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai precizat Joe Biden în mesajul său.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.