Ministrul Muncii, Marius Budăi, implicare totală: PSD lucrează la un alt pachet de măsuri sociale pentru a veni în sprjinul românilor afectaţi de creşterea preţurilor!

Share:

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut declaraţii, sâmbătă seara, în direct la România TV, despre ajutorul de 700 de lei şi despre voucherele de care vor beneficia milioane de pensionari din România.

Marius Budăi (PSD) a făcut precizări despre modalitatea prin care pensionarii pot şti cu exactitate dacă au primit sprijinul de 700 de lei de care vor beneficia începând de săptămâna viitoare.

„Cei care primesc pensia de la factorul poştal vor primi cuponul pe care va fi scrisă suma de 700 de lei separat pentru a fi uşor de identificat şi în acelaşi timp vor primi şi pensia. În ziua în care primesc pensia vor primi şi acest sprijin acordat de Guvern.

Am gândit un mod cât mai simplu pentru a înţelege fiecare. Acolo (pe talonul de pensie) e trecută suma de încasat.

Cei care primesc în cont bancar sau pe card vor primi între datele şi 12 şi 14, aşa cum se întâmplă în fiecare lună.

E vorba de 700 de lei acordat pentru un număr de 3,2 milioane de pensionari”, a explicat ministrul Muncii, în direct la România TV.

„E vorba despre sprijinul acordat în luna iulie care se acordă în bani. Acel sprijin nu este condiţionat de achiziţionarea de alimente şi se pot folosi şi la plata utilităţilor şi la alte cheltuieli. E un mic sprijin venit din partea Guvernului aşa cum am gândit în mod repetat în acest an astfel de măsuri din cauza situaţiei dificile care se întâmplă acum şi nu numai în România”, a mai precizat Budăi.

Ministrul Muncii a mai precizat că pensionarii care primesc pensia pe card vor primi şi ajutorul de 700 de lei în aceeaşi modalitate.

„Voucherul va fi alimentat în lunile iunie, august, octombrie şi decembrie. Acum în luna iulie sunt aceste dificultăţi din cauza dinamicii mari a acestei activităţi. Sunt patru paşi de parcurs: confecţionare carduri, inscripţionare, distribuţie şi apoi alimentare.

Pentru lunile august, octombrie şi decembrie, avem doar alimentarea cardurilor cu 250 de lei”, a mai afirmat Ministrul Muncii.

În plus, Marius Budăi a reiterat că PSD lucrează la un alt pachet de măsuri sociale pentru a veni în sprjinul românilor afectaţi de creşterea preţurilor, pe fondul crizelor multiple.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.