Nicușor Dan, intervenție fermă: „Am luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenții ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei!”

Share:
Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat, pe pagina de Facebook, că a luat toate măsurile necesare ca să nu mai fie permise intervenții ce mutilează patrimoniul arhitectural al Capitalei.
„Imobilul situat pe strada George Georgescu nr. 16, asupra căruia s-a intervenit în anii trecuți, e doar un exemplu al moștenirii lăsate de fostele administrații în materie de urbanism şi protejarea patrimoniului. Vedeți mai jos fotografii cu clădirea înainte și după renovarea petrecută în 2011-2012, care a fost o rușine urbanistică.
Prin Direcția Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, acordăm atenţie sporită procesului de eliberare a autorizaţiilor de construire, bucureștenii având la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, toate recomadările cu privire la emiterea acestor acte”, a precizat Nicușor Dan.
În context, primarul general le reamintește proprietarilor care intenţionează să desfăşoare lucrări de reabilitare asupra imobilelor în zonele construite protejate că trebuie sa respecte regulamentele de urbanism specifice acestor zone, precum şi servituţile legate de volumetrie, expresie arhitecturală şi finisaje.
„Pentru eficientizarea procesului de autorizare prin asigurarea înțelegerii corecte a contextului urbanistic, pot fi consultate:
✔️ Cadrul opţional în vederea eliberării Certificatului de Urbanism pentru lucrări de construire, desfiinţare, supraînălţare şi extindere, care se regăseşte anexat cererii pentru emiterea CU: https://doc.pmb.ro/…/3.1_cerere_emitere_certificat… ;
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.