Noul președinte al USR, Cătălin Drulă, mesaj tranșant către liberali: Nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul!

Share:

Cătălin Drulă, ales duminică în funcţia de preşedinte al USR, a anunţat care e singura condiţie pentru care ar accepta ca partidul său să intre la guvernare alături de PNL, în cazul în care PSD se va retrage.

Cătălin Drulă, şeful USR, a precizat că ar intra la guvernare alături de PNL numai dacă propunerea de premier a partidului său ar fi acceptată.

”Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a spus Cătălin Drulă, luni, la RFI România, când a fost întrebat dacă va accepta intrarea la guvernare în cazul ieșirii PSD din coaliție.

”Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a continuat Drulă.

Cătălin Drulă a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR, duminică, cu 71,3% din cele 18.177 de voturi exprimate.  Din cei 23.544 de membri cu drept de vot, au votat online 77,2 %. Drulă a obţinut 12.967 voturi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.