Zelenski ordonă armatei ucrainene să elibereze teritoriile ocupate de ruși!

Share:

Un milion de soldaţi pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi în sudul Ucrainei. Ministrul Apărării de la Kiev anunţă o mobilizare de amploare.

Președintele Volodimir Zelenski a ordonat armatei să recupereze regiunile de coastă din sud, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, într-un interviu pentru cotidianul britanic The Times.

Potrivit lui Reznikov, Zelenski a ordonat armatei ucrainene să recupereze zonele de coastă ocupate, care sunt vitale pentru economia țării.

„Înțelegem că din punct de vedere politic acest lucru este foarte necesar pentru țara noastră”, a declarat ministrul ucrainean al apărării. „Președintele a instruit conducerea militară de vârf să elaboreze planuri”, a mai spus Reznikov.

În același timp, vicepremierul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Irina Vereşciuk, i-a îndemnat pe locuitorii din zonele capturate de trupele Moscovei „să se evacueze cât mai curând posibil cu orice mijloace disponibile” în legătură cu o preconizată „contraofensivă”.

Guvernatorul regiunii Lugansk Serghei Gaidai a spus că situaţia este în continuare extrem de critică, relatează The Guardian.”Încercăm să reţinem formaţiunile armate ale ruşilor de-a lungul întregii linii a frontului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.