Gabriela Firea taxează ipocrizia lui Nicușor Dan: Etapa a doua a proiectului ”Nicolae Grigorescu” bate pasul pe loc!

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a lansat un nou atac la primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Aceasta îl acuză pe edil că blochează un proiect important pentru bucureșteni. Etapa a doua a proiectului ”Nicolae Grigorescu” bate pasul pe loc, transmite fostul primar al Capitalei.

„Au trecut doi ani de când am inaugurat Pasajul Nicolae Grigorescu – un proiect major, pe care l-am găsit blocat și realizat doar 10%. Încă o promisiune îndeplinită în mandatul meu de primar general. Păcat că Nicușor Dan a blocat etapa a doua – modernizarea străzii Iuliu Hațeganu, până la șoseaua Vitan-Bârzești! Avea proiectul la cheie, constructorul aștepta ordinul de începere, dar…NIMIC!

În 2020, când a fost deschis circulației, Pasajul Nicolae Grigorescu împlinea zece ani de când au fost începute lucrările. Ajungem la aproape 13 ani, dacă punem la socoteală proiectarea și pregătirea dinainte. Încă de la începutul mandatului, în 2016, echipa mea a dus o muncă titanică pentru debloca șantierul și a repara greșelile din proiectul inițial. Am reușit și s-a făcut un pas important pentru închiderea inelului median de circulație a Capitalei și pentru fluidizarea traficului dintre sectoarele 3 și 4. Le mulțumesc tuturor colegilor și specialiștilor care s-au implicat în această lucrare!

Am lăsat în Primăria Capitalei planurile pregătite pentru continuarea proiectului. Etapa a doua avea toate documentele aprobate și toate avizele obținute. Până și constructorul, același care s-a ocupat și de pasaj, era cu utilajele pregătite să înceapă lucrul. Din păcate, pe fotoliul de primar general s-a așezat Nicușor Dan și s-a ales praful!

Continuarea proiectului Nicolae Grigorescu nu pare prea importantă pentru actualul primar general. În curând, ne vom trezi și cu studiul de fezabilitate expirat, nu doar cu prețuri cu mult crescute. Dar poate acesta este si scopul tergiversării lucrărilor, să refacă studiul o altă firmă, pe alți bani publici. Compania primăriei care se ocupa de asta, nu a fost bună pentru ei și au băgat-o în faliment.

Și dacă tot se laudă Nicușor Dan că începe studiile și lucrările, poate, la drumul care leagă Ghencea de Șoseaua Alexandriei, poate le spune bucureștenilor că e un proiect lăsat în primărie de echipa Firea. Da, exact, e un proiect din “greaua moștenire” găsită în sertarele Direcției de Investiții. Poate tot eu sunt vinovată că nu le-am lăsat la vedere, pe masa din biroul de primar general!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.