Ludovic Orban (Forța Dreptei), atac dur la adresa guvernării PSD-PNL: Lăsați demagogia și despăgubiți fermierii!

Share:
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, sancționează dur ipocrizia guvernării PSD-PNL în privința susținerii fermierilor grav afectați de secetă.
„Lăsați demagogia și despăgubiți fermierii!
În 2020, când erau în opoziție, pesediștii își rupeau hainele de pe ei în sprijinul fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă. Au adoptat și o lege, declarată neconstituțională. Guvernul pe care l-am condus a evaluat pagubele provocate de secetă, a emis o ordonanță de urgență, a obținut acordul Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat, a asigurat resursele financiare necesare și a acordat despăgubiri fermierilor pentru o suprafață totală afectată de secetă de aproape 1,2 milioane de hectare.
Astăzi, când se află la putere, în loc să decidă cu celeritate acordarea de despăgubiri, guvernul PSDNL înființează o comisie interministerială care să se ocupe cu „efectele și impactul în agricultură al schimbărilor climatice și efectele pe care le produce seceta pedologică”. Și se mai și laudă cu asta. În timp ce culturile sunt distruse de secetă în multe zone din țară.
Se spune că dacă vrei să îngropi o problemă, înființezi o comisie. Cam asta face guvernul în loc să declare stare de calamitate, să inițieze o schemă de ajutor de stat pe care să o notifice Comisiei Europene, să demareze procesul de evaluare a pagubelor și să fundamenteze necesarul de fonduri bugetare în vederea rectificării bugetare”, a precizat, pe pagina de Facebook, Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.