Ministrul Agriculturii, Petrea Daea, îi liniștește pe români: „Avem cantitatea de grâu necesară consumului intern. Producția este la adăpost!”

Share:

Vești bune de la Ministerul Agriculturii. Ministrul Petre Daea tocmai a făcut anunțul cel mare pentru români.

Noul ministru al Agriculturii a asigurat că România va avea cantitatea de grâu necesară pentru consumul intern, în acest an, în ciuda scenariilor panicarde care circulă în spațiul public.

Producțiile ar putea fi mai mici, dar suficiente astfel încât colapsul să fie evitat, a mai precizat noul oficial de la MADR.

„Ce vă pot spune sigur este că am reuşit să adunăm producţia de orz, mai sunt câteva procente până la recoltarea totală a întregii suprafeţe din România, deci producţia este la adăpost. Am trecut de 60% şi la recoltatul grâului şi ce avem până acum ne arată că vom avea şi suntem siguri de acest lucru, cantitatea de grâu necesară consumului intern.

Nu o să vă dau producţiile, pentru că nu aş vrea să influenţez piaţă. O să vă comunic aceste producţii când se va încheia recoltatul şi întreaga producţie va fi în magazie închisă cu lacătul sau cu altceva pe dinafară”, a precizat ministrul Agriculturii.

În plus, oficialul Guvernului Nicolae Ciucă a subliniat faptul că seceta nu este doar un mit, motiv pentru care MADR va lua noi măsuri în sprijinul agricultorilor: va adopta asigurarea accizei la motorină pentru lucrările pentru câmp.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.