Scandal uriaș: Tot mai mulți români se plâng că le-au dispărut bani din pilonul II de pensii!

Share:

Tot mai mulţi români se plâng în ultima vreme de faptul că le-au dispărut banii de la pilonul II. În primele cinci luni din 2022, peste 7200 de români au solicitat plata pensiilor private.

Analistul economic Elena Cristian a povestit la România Tv că i-au dispărut bani frumoşi de la pilonul II.

Elena Cristian a povestit că în doar trei luni de zile a rămas fondul său de pensie privată este mai mic cu 3000 de lei. Aceasta susţine că dacă lucrurile vor continua tot asa, în următorii doi ani nu va mai avea niciun leu la pilonul II.

„Vă prezint situaţia mea. În decurs de trei luni, de la 56.000 de lei câţi aveam, mai am 53.000 de lei. Deci am pierdut 3.000 de lei. Mă uitam acum… nu are nicio treabă inflaţia. Oamenii aceştia investesc în titluri de stat, iar dobânzile la acestea sunt din ce în ce mai mari, deci ar trebui să fie garantat un randament, aşa cum este garantat la pilonul 3. Dacă pierd 3.000 de lei în trei luni, păi în doi ani nu mai am niciun ban.

Ideea este că nu există niciun fel de reacţie a instituţiilor care se ocupă cu reglementarea acestei pieţe. ASF-ul se ocupă cu asta şi ar trebui să aibă o poziţie publică şi să explice ce se întâmplă aici şi cum este posibil ca în timp ce se plătesc aceleaşi comisioane către aceste şapte fonduri investiţiile sunt din ce în ce mai nerentabile. (…) Deci de la 56.611 am ajuns la 53.000…”, a declarat analistul economic la România TV.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.