Violeta Alexandru (Forța Dreptei) avertizează: PSD și PNL distrug o țară, dau la temelia celor activi în mediul privat, de la care strâng bani pentru tot ce înseamnă cheltuieli publice!

Share:
Deputatul Forța Dreptei, Violeta Alexandra, a criticat dur, printr-o analiză pertinentă, Ordonanța pentru creșterea taxelor la nivelul populației active.
„M-am uitat puțin pe situația altor țări UE. Nu se compară. Nici stânga, la ei, nu e așa de veninoasă contra antreprenorilor, cum e PSD la noi.
Nicio explicație publică pentru graba adoptării, deși regula în Codul Fiscal este să se inițieze modificări prin LEGE, cu 6 luni înainte. Nu au dat o explicație publică dar ea există – bugetul e praf, au nevoie de bani. Nu pentru că mor de grija de a asigura servicii publice de calitate pentru români. Ați urmărit ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, chiar în ultimele săptămâni ale sesiunii parlamentare? Salarii mărite în administrație (TOATE, fără nicio preocupare pentru evaluarea performanței), pe lângă indemnizații la companiile de stat. Angajare la stat fără concurs, cu un soi de examen dar cu dedicație pentru o categorie de angajabili deși poate nu erau toți buni.
Ce știți dvs. ce stres e acesta, să se asigure tot ceea ce e nevoie aparatului de stat nereformat. Plus bani de la cei activi pentru măsuri sociale de ajung oamenii care au muncit mai puțin să ia mai mult decât cei care au muncit o viață. Și altele, despre care o sa vorbesc separat.
Au votat cu elan astfel de lucruri chiar cei pe care îi vedeți la TV că se dau corecți cu mediul privat.
Aici, un scurt fact-checking. Păstrez toate declarațiile. E bine să nu uităm.
Aprilie 2021 – Guvernul PNL dă asigurări că va fi menținut sistemul fiscal actual. Taxele și impozitele nu vor crește.
Aprilie 2022 – Un ministru PSD în guvern cu PNL: ”Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. Suntem într-o situaţie complicată (…) trebuie să fim uniţi pentru a trece cu mai multă înţelegere peste aceste activităţi”. Chipurile sistemul public se unea cu cel privat în a gestiona perioada grea. N-au nicio rușine.
Mai 2022 – Președintele Iohannis anunță că nu vor crește impozitele. „Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine trebuie să plătească mai mult”.
Mai 2022 – ”Impozitele și taxele nu vor crește, dar va fi o reașezare a acestora” – PSD.
Iulie 2022 – CRESC TAXELE și contribuțiile
Ca să vedeți perversitate, că altfel nu pot spune. Au spus că nu vor crește taxele/contribuțiile și acum ne spun că nu am înțeles noi bine. Ei, de fapt, spuneau că nu le cresc imediat, nu că nu le cresc deloc. E problema noastră că nu suntem atenți la detalii. Adică, ei spuneau: votați-ne pentru că vă creștem taxele și impozitele! Vă lăsăm puțin și apoi le mărim. Și am votat. Noi nu am înțeles. Să ne fie rușine! Liniște și înapoi la muncă, are statul nevoie de noi veseli și muncitori!
Ce au făcut azi:
– Au crescut impozitul pe dividende pentru oamenii care muncesc în privat, aduc contracte, se mișcă fără să depindă de stat.
– Au crescut contribuțiile la nivelul microîntreprinderilor și al PFA, adică dau o palmă celor mai inovatori și mai liberi dintre români. Și un singur român dacă este lovit de povara unui stat care nu face nimic pentru el, în schimbul contribuțiilor plătite, tot e grav.
– După ce ne-am luptat cu PSD în 2020, cu stilul lor de a cultiva suspiciuni asupra întregului mediu privat, PSD pune acum PNL cu botul pe labe, ca să o spun pe șleau: crește nivelul de contribuții la contractul part-time. Nu se mai plătesc contribuții fix pentru cât ai muncit, se va plăti mai mult, nejustificat.
Cu o imensă majoritate în Parlament, coaliția PSD-PNL-UDMR nu dă doi bani pe așteptările legitime ale oamenilor de a lua genul acesta de măsuri doar după ce se fac lucrurile corect în sistemul public și cu bun simț pentru resursele publice. Ca să ceri oamenilor să te urmeze, să accepte să plătească mai mult, tu – om politic și tu – stat trebuie să fii nu corect ci ultra-corect în cheltuirea banilor publici. Un exemplu de corectitudine, de eficiență.
Percepția generală este că pentru ca aparatul public să nu simtă cu nimic efectele inflației, se ia tot ce se poate lua de la privați. Vor veni și cu altele. Tot ceea ce se vede este:
– Incompetență și aroganță la stat
– Pile și relații cât cuprinde la stat, inclusiv cursuri/diplome scumpe pentru pilele de partid plătite din banii companiilor statului
– Deplasări cu iz de vacanță la stat (și la Parlament mă refer)
– Creșteri de venituri la stat fără nicio evaluare a competenței.
Nu merg lucrurile bine și oamenii vor pleca spre alte țări. Vor pleca, vor închide, unii vor lăsa principiile deoparte și vor căuta pile ca să ajungă să lucreze la stat. PSD-PNL distrug o țară, dau la temelia celor care ar fi putut fi activi în mediul privat și de la care strâng bani pentru tot ce înseamnă cheltuieli publice. Ce păcat, se putea face treabă corect, în ordinea corectă. Pare că au fost păcăliți românii la alegeri dar, de fapt, nimic din ceea ce se întâmplă acum nu mai are nicio legătură cu ceea ce s-a spus. Nu asta a fost intenția. În niciun caz. Îmi pare rău. Dacă renunțăm acum, chiar îi lăsăm să facă ce vor. Ar fi o tragedie pentru toți oamenii corecți din această țară”, a precizat, pe pagina de Facebook, Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.