Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Vaccinul anti-Covid și-a atins limitele, nu mai oprește transmiterea acestei boli”

Share:

Alexandru Rafila a făcut noi recomandări românilor pentru a preveni transmiterea Covid. Masca de protecție ar trebui purtată de toată lumea, inclusiv de vârstnici, în spațiile închise aglomerate, spune ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a comentat recomandările Organizației Mondiale de Sănătate, care a făcut apel la guvernele europene să ia măsuri urgente pentru a preveni transmiterea virusului Covid.

„În primul rând, OMS face doar recomandări, nu poate să impună nimic. Situațiile sunt în creștere în marea majoritate a țărilor europene. În România avem aproape 7.000 de cazuri, ceea ce nu este puțin. Cred că măsurile recomandate de OMS sunt legate de o dorință ca statele membre ale UE să nu reintroducă restricții de călătorie, să nu reintroducă carantina, măsuri mai greu de suportat”, a declarat ministrul Sănătății la RomâniaTv.

Ministerul Sănătății recomandă românilor să poarte masca de protecție în spațiile închise aglomerate, inclusiv în mijloacele de transport.

„Noi am făcut o recomandare la Ministerul Sănătății care a fost o recomandare fermă în ceea ce privește protejarea atunci când ești în spații închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun cu o mască de protecție. Până la urmă cred că putem încerca să facem cumva să ne conformăm. Și persoanele vârstnice să o facă”.

Întrebat ce se întâmplă cu cei care nu respectă aceste recomandări, Alexandru Rafila a explicat: „Noi nu avem momentan niciun mijloc dacă nu se conformează. Noi am luat o singură măsură, apropo de obligativitate, e vorba de prevenirea transmiterii nozocomiale în unitățile sanitare ca să nu se transmită de la pacient la personalul medical sau invers”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.