Novak Djokovic, interzis la US Open 2022. Organizatorii nu permit, în turneu, jucători nevaccinați anti-Covid!

Share:

Organizatorii US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2022, au anunțat lista jucătorilor înscrisi pentru ediția din acest an, programată în perioada 29 august – 11 septembrie.

Deşi s-a înscris la ediţia din acest an a US Open, sârbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 7 ATP) nu poate să participe.

Organizatorii turneului US Open au precizat că respectă decizia luată de către autoritățile americane, care nu permit accesul în țară pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus, potrivit digisport.ro. Şi cum Novak Djokovic nu este vaccinat şi a declarat că nici nu intenţionează să o facă, sârbul nu va fi lăsat să joace.

„Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt introduși automat pe tabloul principal, în baza clasamentului întocmit cu 42 de zile înainte de prima zi a turneului.

US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucători, dar va respecta poziția Guvernului SUA privind accesul în țară pentru persoanele nevaccinate”, au transmis organizatorii turneului US Open.

Novak Djokovic are în palmares 21 de trofee de Grand Slam, dintre care trei la US Open în 2011, 2015, 2018.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.