Ministrul Familiei, Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „80 de copii au fost violați și aproape 200 de copii au fost hărțuiți sau agresați sexual în 2022”

Share:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea trage un semnal de alarmă pentru faptul că ”aproape în fiecare zi un minor este violat sau agresat sexual”.

„E strigător la cer, dar aproape în fiecare zi un minor este violat sau agresat sexual! Adulții care ar trebui să-i crească, să-i educe și să le facă un rost în viață de fapt le lasă acestor copii răni de nevindecat. În primele cinci luni ale acestui an, 80 de copii au fost violați și aproape 200 de copii, fete și băieți, au fost hărțuiți sau agresați sexual, adulții întreținând relații sexuale cu ei”, avertizează Gabriela Firea.

Ministrul Familie spune că „mă cutremură aceste cifre și le dau exemplu tocmai pentru a înțelege cu toții cât de grav este acest fenomen și de ce nu trebuie încurajată în vreun fel sexualitatea minorilor”.

Gabriela Firea a lansat „un apel către toate persoanele care sunt martore la infracțiuni asupra minorilor să anunțe acest lucru!

Datele înregistrate până la finalul lunii mai de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, sunt grave: 6 băieți şi 74 de fetițe au fost violați, 5 copii au fost hărțuiți sexual, 57 de minori au fost agresați și alți 17 copii au fost corupți sexual. Un alt fenomen îngrijorător este actul sexual cu un minor, 93 de cazuri fiind depistate în aceste cinci luni”, explică Gabriela Firea.

„Copiii nu înțeleg mereu, sau conștientizează târziu că lucrurile prin care trec sunt forme de violență sexuală sau abuzuri. Orice caz trebuie raportat, nu mai este vreme să închidem ochii.

Violența sexuală este una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului și în mod paradoxal, una dintre infracțiunile cel mai puțin raportate și condamnate în România. Din păcate, percepția publică asupra violenței sexuale îndreptate împotriva fetelor minore, în special în unele comunități rurale, nu le ajută pe victime, ci din contră.

Toți românii trebuie să știe că printre infracțiunile care trebuie raportate se numără: abuzul sexual, folosirea unui minor pentru cerșetorie, trimiterea de mesaje către minori care invită la pornografie sau invitarea minorilor sub 16 ani pentru a întreține relații intime. Părinții, colegii și profesorii care sunt martori la aceste abuzuri și nu le declară, riscă pedepse de la 6 luni la 2 ani de închisoare”, avertizează Gabriela Firea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.