UE a autorizat vaccinul împotriva variolei maimuței

Share:

Comisia Europeană a aprobat o extindere a unui vaccin produs de grupul farmaceutic Bavarian Nordic – Imvanex – în lupta împotriva răspândirii variolei maimuţei (”monkeypox”), anunţă luni laboratorul danez, citat de AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei drept urgență sanitară globală, a anunţat sâmbătă, la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. În acest context Comisia Europeană a aprobat o extindere a unui vaccin produs de grupul farmaceutic Bavarian Nordic – Imvanex – în lupta împotriva răspândirii variolei maimuţei (”monkeypox”), a anunţat luni laboratorul danez.

Variola maimuţei se extinde în Europa. La sfârşitul săptămânii trecute, bilanţul a depăşit pragul de 16.000 de cazuri, majoritatea în Europa.

„Această aprobare (a vaccinului) împotriva variolei maimuţei este un exemplu de bună cooperare între Bavarian Nordic şi autorităţile europene de reglementare, o extindere a folosirii care durează, de obicei, între şase şi nouă luni”, îşi exprimă satisfacţia într-un comunicat  producătorul danez.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.