Medicul Octavian Jurma avertizează: Săptămâna aceasta vom depăși pragul de 10.000 de cazuri noi pe zi!

Share:

Saptamana aceasta, probabil chiar maine 26 iulie 2022, vom depasi pragul de 10,000 de cazuri noi pe zi, cu 2 saptamani mai devreme decat varful anuntat in cel mai pesimist scenariu prezentat de guvern, spune medicul Octavian Jurma.

Octavian Jurma estimează că media numarului de cazuri noi in aceasta saptamana va fi in jurul a 9,000 de cazuri pe zi.

„In fata acestei avalanse de infectari retorica oficiala se va muta de la minimizare valului („vom avea un minival”) pe minimizarea bolii „este mult mai blanda, doar o gripa sau raceala usoara.

Nu inteleg de ce autoritatile continua sa nege riscurile infectarii si sa vorbeasca despre pandemie la timpul trecut si despre o boala sistemica ca de o simpla raceala. Este un discurs negationist menit sa previna comportamentul preventiv care este probabil vazut ca un pericol pentru economie de catre decidenti. Din pacate aceste greseli si falsuri repetate erodeaza increderea in competenta si/sau buna credinta a guvernului”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

Medicul avertizează că „pandemia nu s-a terminat nici in 2021 nici in 2022 si nu se va termina prea curand, dimpotriva vedem debutul altor pandemii datorita scaderii imunitatii populatiei in urma infectarilor repetate pe fondul lipsei de masuri de preventie in majoritatatea tarilor occidentale”.

„Valul 6 nu va incepe in curand, valul 6 a inceput acum 8 saptamani si continua sa creasca accelerat. Spre comparatie, valul 5 Omicron-BA1 a avut varful la 6 saptamani de la debutul fazei ascendente.

Nu avem nici un semn ca virsul devine mai bland cu fiecare val, dimpotriva. E adevarat ca prima varianta de Omicron, BA1, a fost mai usoara decat Delta pentru ca provenea din Alpha insa noile variante s-au dovedit progresiv mai severe. Astfel BA2 a fost ceva mai severa decat BA1, iar BA5 este mai severa decat BA2. BA.2.75 („centurion”) care se raspandeste rapid in lume este de asemenea aparent mai severa decat BA5 si avem deja versiuni care „descopera” mutatiile care au facut din Delta cea mai severea varianta de pana acum”, mai scrie medicul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.