Boris Johnson ar putea deveni secretar general al NATO!

Share:

Premierul britanic interimar Boris Johnson ar putea deveni secretar general al NATO, scrie ziarul britanic The Telegraph. Actualul deţinător al funcţiei, Jens Stoltenberg îşi va mai exercita mandatul până în septembrie 2023.

Boris Johnson va părăsi postul de prim-ministru britanic pe 6 septembrie. După aceea, „își poate reîncărca bateriile pentru o perioadă”, scriu cei de la The Telegraph. Candidatura sa pentru postul de secretar general al NATO a fost mult timp luată în considerare, iar motivul pentru aceasta este neîncrederea Statelor Unite în liderii Uniunii Europene, cred jurnaliştii.

Parlamentarul britanic Richard Drax a declarat că îl sprijină pe Johnson în această candidatură. „Orice britanic remarcabil ar fi o alegere minunată. Dacă acesta este într-adevăr ceea ce Boris Johnson vrea să facă, bineînțeles că îl voi sprijini”, a spus el.

Conservatorul britanic Mark Francois este de părere că oamenii se vor certa probabil ani de zile pe tema moștenirii lăsate de Boris Johnson, dar singurul lucru care este incontestabil este sprijinul său absolut neclintit pentru Ucraina, iar asta l-ar recomanda fără dubii pentru poziţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.