Marcel Ciolacu taxează dur declarațiile premierului Viktor Orban: „Sunt jignitoare pentru toată lumea. Mă aşteptam de la Kelemen Hunor să aibă o reacţie!”

Share:

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile lui Viktor Orban sunt jignitoare pentru toată lumea. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, miercuri seară, declaraţiile anti-UE şi anti-NATO făcute în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, şi a precizat că va exista o discuţie în coaliţia de guvernare pe această temă. Ciolacu a mai afirmat şi că a aşteptat o reacţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile lui Viktor Orban sunt jignitoare pentru toată lumea. ”O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare la toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi, ale tale ca şi om politic”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a catalogat drept inacceptabilă afirmaţia lui Orban despre implicarea NATO şi UE în conflictul din Ucraina. ”În primul rând, cred că putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de  declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor. Faptul că un lider al unui stat membru al Uniunii Europene aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie (acuzele pentru NATO şi UE că susţine războiul din Ucraina – nr.r) este incalificabilă. Pentru un om politic în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată să fie pe teritoriul României”, a precizat Ciolacu.
Întrebat dacă a avut o discuţie pe acest subiect cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, Ciolacu a subliniat că se aştepta ca acesta să aibă o reacţie. ”Nu am avut. Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie, dânsul, personală, imediată după o astfel de  declaraţie”, a declarat Ciolacu.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.