Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu acceptă umilirea pensionarilor: Procentul de 9,4% este un procent antiromânesc care contribuie la sărăcirea seniorilor României!

Share:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, rămâne pe poziții și continuă să spună, răspicat, cu fiecare ocazie,  că procentul de „9,4% este un procent antiromânesc care practic contribuie la sărăcirea seniorilor României.

„Într-o analiză pe care am făcut-o la nivel de PNRR-ul ale statelor membre din Uniunea Europeană, dar și a legislațiilor naționale, nu am găsit absolut nicăieri, dar absolut nicăieri, o asemenea plafonare cu cheltuielile sociale. Suntem în dinamică cu discuțiile cu Uniunea Europeană”, a mai spus, recent, Marius Budăi, ministrul Muncii.

Vouchere sociale sunt acordate pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiari de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu suma de 1.500 lei.

Totodată, acestea sunt acordate persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiilor care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanelor fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, notează Agerpres.

Înainte de fiecare alimentare a tichetului social, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

„România nu poate fi încorsetată de Comisia Europeană”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, făcând referire la procentul de 9.4% pe care trebuie să îl respecte Guvernul României cu plata pensiilor.

Mai mult de atât, discutând de o sustenabilitate imediată a fondului de pensii spuneam foarte clar că acei milioane de cetățeni români ai noștri care muncesc în statele membre ale Uniunii Europene și care au fost pregătiți de către noi de către România, fie că este asistent medical și așa mai departe, lucrează în statele membre ale Uniunii Europene și contribuie la creșterea economică a statelor respective.

Deci consider că România, prin aportul pe care și-l aduce, trebuie să fie privită în Uniunea Europeană, ca și un partener corect. Nu voi semna o reformă care să-i sărăcească pentru 50 de ani de zile pe cetățenii români”, a explicat Marius Budăi.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.