Primarul general, Nicușor Dan, anunță finalizarea etapei de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a 100 de autobuze electrice!

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că a fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora.
Au fost depuse 6 oferte: 1) BMC TRUCK & BUS
2) SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o.
3) KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S
4) MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL
5) NEW KOPEL CAR IMPORT
6) Asocierea dintre OTOKAR EUROPE FILIALA BUCUREŞTI (Leader) și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S, a mai spus Nicușor Dan.
„Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câștigător în cel mai scurt timp.
Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.
Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat”, a conchis primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.