Nestlé România se va concentra pe sustenabilitate în următoarea perioadă a anului

Share:

Nestlé România este parte integrantă a eco-sistemului local, partener al comunităților, al retailerilor și un angajator de top. Misiunea Nestlé în România este să furnizeze produse de cea mai înaltă calitate și să aducă valoare adăugată pe partea de proiecte și programe educaționale. În contextul actual geopolitic, economic și social, Nestlé practică un business rezilient, sănătos, sustenabil, un business care a ajutat atât partenerii de afaceri, cât și comunitățile locale.

Pentru acest an ne dorim să continuăm să creștem în ritmul avut în primul semestru, 12,6%, să aducem pe piață produse sănătoase și de calitate, la prețuri accesibile tuturor, de asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea și consolidarea în continuare a unei echipe unite și puternice. În primele șase luni ale anului am angajat 55 de colegi noi în mai multe departamente. În a doua parte a anului, vom dezvolta proiectele de CSR pe care deja le-am început, finalizând anul cu o nouă campanie de plantare de copaci. Pentru 2023 planul este să continuăm investițiile în dezvoltarea portofoliului cu produse sustenabile”, declară Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

Proiectele de sustenabilitate

Creating Shared Value a fost întotdeauna fundamentală pentru modul în care Nestlé face afaceri. Societatea noastră poate avea succes doar pe termen lung, creând valoare atât pentru companie, cât și pentru societate. Nestlé se angajează pe deplin să accelereze transformarea către sisteme alimentare echitabile, cu emisii nete zero, care să poată hrăni toți oamenii. În noul raport CSV pe 2021, Nestlé explică modul în care sprijină tranziția către sisteme alimentare pozitive pentru natură. Pentru a putea atinge acest obiectiv este esențial ca fiecare parte din sistemul Nestlé să își aducă aportul, într-un mod localizat și adaptat atât realităților locale, cât și nevoilor consumatorilor și comunităților din fiecare țară.

În ultimii doi ani, Nestlé și-a redus emisiile absolute de gaze cu efect de seră, chiar dacă volumul său de afaceri a crescut semnificativ. Mai exact, a obținut o reducere de 4 milioane de tone de CO2, de exemplu, prin trecerea la energia electrică din surse regenerabile sau prin încurajarea utilizării îngrășămintelor naturale în agricultură. Nestlé a inițiat absorbții de 9,7 milioane de tone de CO2 prin soluții bazate pe natură în cadrul lanțului său valoric.

Nestlé investește 1,2 miliarde CHF până în 2025 pentru a contribui la construirea practicilor agricole regenerative. Inițiativele Nestlé vizează protejarea ecosistemelor, îmbunătățirea biodiversității și reducerea emisiilor cauzate de agricultură în lanțul de aprovizionare. Nestlé lucrează îndeaproape cu fermierii, furnizorii și comunitățile în care ne desfășurăm activitatea pentru a permite o tranziție echitabilă.

Nestlé își dorește portofolii de produse mai sustenabile prin inovație. Inovația stimulează produsele cu impact redus asupra mediului. În ultimii ani au fost lansate mai multe produse alimentare și băuturi bazate pe plante, cu emisii mai scăzute de dioxid de carbon.

Nestlé își intensifică acțiunile de transformare a ambalajelor sale în ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2025 și de reducere a utilizării materialelor plastice noi cu o treime, în aceeași perioadă. Compania a trecut anul trecut la ambalaje 100% reciclabile pentru brandul de dulciuri Smarties. Iar pentru Divizia Nespresso® a Nestlé România în 2018 am lansat un program de reciclare a capsulelor de cafea și am creat infrastructura de colectare și reciclare necesară.

Este nevoie pregnantă de colaborare și parteneriate public-private pentru a interveni în domenii precum educația sustenabilă și dezvoltarea durabilă a societății de mâine. Tocmai de aceea, Nestlé investește de peste 12 ani în proiectele educaționale din domeniul nutriției și educației pentru mediu, deoarece considerăm că educația tinerei generații va duce la schimbări pozitive și efecte pe termen lung. În viitor, carbonul va fi noua calorie, adică consumatorii vor fi foarte atenți și vor calcula emisiile de carbon, alegând produsele care au o amprentă asupra mediului cât mai mică. De aceea, și anul acesta plantăm 20.000 de puieți alături de Asociația Mai Mult Verde în județul Giurgiu, ca rezultat al campaniei noastre naționale Un viitor mai verde” și parte a inițiativei noastre Nestlé for a Waste Free World”, spune Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.