Criza energetică lovește în plin Metrorex

Share:

Metrorex, operatorul metroului bucureștean, companie de stat controlată de Ministerul Transporturilor, a ajuns să primească energie electrică de la un furnizor de ultimă instanță (FUI), jucătorii din piața de profil nedorind să încheie în mod voluntar contract de furnizare negociat concurențial cu compania.

Metrorex a ajuns în această situaţie pentru că prețul de achiziție din piață al electricității este semnificativ mai mare decât plafonul de preț final facturat (cu tot cu tarife reglementate și taxe) impus prin lege pentru clienții noncasnici precum Metrorex până în primăvara anului viitor, de cel mult 1 leu/kWh (1.000 lei/MWh).

Furnizorii de ultimă instanță, desemnați de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), sunt cei care asigură, conform reglementărilor emise de ANRE, furnizarea energiei electrice clienților finali care nu mai au asigurată furnizarea de energie electrică din nicio altă sursă. Pentru luna august, FUI este Enel Energie, după ce în iulie a fost Electrica Furnizare, potrivit Profit.ro.

„Începând cu data de 01.08.2022, necesarul de energie al Metrorex SA este asigurat de către un Furnizor de Ultimă Instanță”, se arată într-un document oficial al Metrorex.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.