Drulă îl „spulberă” pe Grindeanu: Tocmai dă zilele astea un recital de guvernare pesedistă: incompetență, tupeu, combinații!

Share:
Liderul USR, Cătălin Drulă, susține că „Grindeanu tocmai dă zilele astea un recital de guvernare pesedistă: incompetență, tupeu, combinații”. Și bucureștenii suferă și se înghesuie la metrou din cauza lui, a mai spus Drulă.
„Ultima piatră aruncată în baltă e despre subvenția metroului bucureștean. Problema reală e cât de mare a ajuns subvenția din cauza creșterilor necontrolate de salarii și a angajărilor făcute de PSD și PNL la metrou.
Dacă în 2016 subvenția anuală era de 315 milioane lei, a ajuns în bugetul pe 2022 al lui Grindeanu la 818 milioane. Iar peste câteva zile la rectificare vor mai adaugă sute de milioane (Metrorex a cerut +700 de milioane).
Cum s-a ajuns aici?
Măriri de salarii colective:
– anii de guvernare PSD, 2017 (premier Grindeanu): +33%, 2018: +20%, 2019: +18,5%
– în 2020, an de guvernare PNL-Bode, +18% (deși Metrorex din primăvara 2020 era într-o situația financiară gravă, nu-și mai putea plăti dările)
– în 2021, USR la Transporturi: +0%
– în 2022, Grindeanu ministru: +7,5%
Angajări:
dacă în 2016, compania avea în jur de 4200 de angajați, am găsit-o la începutul lui 2021 cu 5700 de angajați (creștere +35%)
la finalul lui 2021, mai erau doar 5000 de angajați în plată (scădere -12%)
în 2022 sub Grindeanu au reînceput angajările cu o țintă prevăzută de 5861 angajați (creștere +17%)
Cifrele arată realitatea guvernărilor PSD: dăm tunul și fugim. Ceea ce sunt convins că-și dorește și Grindeanu. Să scape de responsabilitate.
Nu trece ziua fără să auzim că el nu răspunde nici de metrou, nici de autostrăzi, nici de trenuri.
După mai bine de 9 luni, mă așteptam să înțeleagă despre ce e vorba în a fi ministrul Transporturilor din România. Dar degeaba.
Anul trecut nu ne-a fost deloc ușor, restricții de pandemie și trafic. Iar pentru Metrorex am avut până la finalul mandatului, un buget de subvenție (pe tot anul!) de doar 600 de milioane (din care 10% blocați).
Dar ne-am descurcat. Strângând cureaua, tăind cheltuieli, eficientizând. Cu echipa mea monitorizând zi de zi, cu mult stres și muncă, să n-ajungem în situații critice.
Grindeanu a lăsat pur și simplu metrourile să iasă din circulație. Ditai vicepremierul și numărul 2 pesedist. Și acum se răstește la bucureșteni, în loc să rezolve problema.
Dă-ți demisia, Sorine, e mai bine pentru toată lumea!”, a punctat liderul USR, Cătălin Drulă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.