Fundația Țiriac organizează în București turneul de tenis WTA ”Tiriac Foundation Trophy”

Fundația Țiriac organizează în perioada 10-18 septembrie, în București, Tiriac Fundation Trophy – turneu de tenis de talie mondială. Acesta se va derula la Centrul Național de Tenis (Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11, București), în aer liber, pe zgură. Tiriac Foundation Trophy este singurul turneu WTA (Women’s Tennis Association) programat a se desfășura în București.

Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureștiul pe harta internațională a turneelor de tenis. Scopul Fundației Țiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiții vine să completeze misiunea Fundației. Iată că după o pauză de trei ani, inițiativa Fundației Țiriac face ca Bucureștiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranță voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază și  încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Țiriac.

Prin achiziționarea licenței de organizare a acestei competiții de talie mondială, Fundația Țiriac susține tenisul și oferă jucătorilor români șansa să joace în cadrul turneelor internaționale din România.

Turneul WTA 125 de la București va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare și un tablou de dublu cu 8 echipe.

Competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

În ultimele sezoane, România a fost un susținător puternic al tenisului feminin și al Hologic WTA Tour și sunt încântat să văd că această tradiție frumoasă continuă și în 2022, odată cu anunțarea competiției Tiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, Vicepreședinte WTA 125.

Cu siguranță acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experiență relevantă atât jucătorilor consacrați, cât și noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în fața unei mulțimi pasionate”, a declarat Steve Simon, Președinte WTA.

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu se vor desfășura în zilele de 10 și 11 septembrie, urmând ca meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele și finala se vor desfășura pe 17, respectiv 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de către Federația Română de Tenis la sfârșitul lunii august.

Totodată, turneul va fi transmis în exclusivitate pe canalele Digisport.

Tiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în București în ultimii trei ani.

Directorul acestui turneu este Cosmin Hodor.

Fundația Țiriac este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa și din dorința domnului Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România. Fundația are ca scop implicarea copiilor în activități sportive și susține peste 100 de sportivi încadrați în echipele de hochei Allianz-Țiriac, Skoda, Dedeman, Simona Halep și Fundația Olimpică Română, asigurându-le spațiu de joc, antrenamente și echipamente de înaltă calitate, dar și participarea la competiții sportive desfășurate atât la nivel național, cât și internațional. Detalii suplimentare despre Fundația Țiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.