Medicul Adrian Marinescu, vești bune pentru români: Următoarele variante ale coronavirusului nu vor mai fi la fel de agresive ca cele de până acum!

Medicul Adrian Marinescu a declarat că, cel mai probabil, următoarele variante ale coronavirusului nu vor mai fi la fel de agresive ca cele de până acum, însă se vor transmite cu uşurinţă.

Adrian Marinescu a făcut câteva precizări importante privind următoarele variante virale ale virusului SARS-COV-2. Directorul medical de la Institutul Matei Balş din Capitală a declarat că s-a ajuns în etapa de pandemie în care „se convieţuieşte” cu virusul, iar cele mai multe dintre persoanele infectate vor percepe boala ca pe o răceală.

„Cu mare probabilitate, evoluţia sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este în ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu uşurinţă. Este un lucru care s-a întâmplat şi în cazul altor microorganisme. Putem să ne aducem aminte inclusiv de pandemia legată de gripa spaniolă de acum mai bine de 100 de ani. (…) Virusul suferă mutaţii şi lucrul acesta se întâmplă permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive.

S-a trecut la etapa în care convieţuim. Ce înseamnă convieţuire? Înseamnă că putem să avem variaţii importante prin numărul de infecţii. Adică să avem un număr mare cum se întâmplă în prezent, cum ar putea să se întâmple, de asemenea, în toamnă, dar cele mai multe dintre cazuri înseamnă forme uşoare, care se rezolvă fără să necesite spitalizare, nu mai discutăm de terapie intensivă şi pe care cei mai mulţi oameni o vor percepe ca pe o răceală.

De ce spun acest lucru? Pentru că această convieţuire, dacă ştim cum să o abordăm, va presupune totuşi o normalitate în caz de pandemie. Oamenii îşi vor putea desfăşura activitatea fără restricţii importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situaţie similară cu ce am văzut noi în primele valuri din pandemie. Este total diferit”, a explicat medicul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.