Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, revoltat: Este o duplicitare și o ipocrizie fără margini din partea UE să ceară românilor să economisească energie și gaz!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a taxat dur “duplicitatea și ipocrizia fără margini„ a instituțiilor europene, în privința deciziei referitoare la reducerea cu 15% a consumului de gaz la nivelul UE, reamintind, în context, că este vorba doar de o recomandare, nu de o obligație.

“Este o ipocrizie din partea UE să ceară românilor să economisească energie și gaz! Solidaritatea înseamnă sa fie ajutată și România, nu numai să ajute! Eu am pledat tot timpul, mai ales că provin dintr-o familie săracă, pentru solidaritate! De altfel, eu am pus o întrebare în acest sens președintelui Comisiei Europene, dar și președintelui Consiliului European, și anume. de ce nu s-a pus problema solidarității când, spre exemplu, am ridicat problema potrivit căreia România are cei mai mulți copii în sărăcie sau cea privind faptul că țara noastră are cea mai proastă infrastructură în sănătate. De ce, în aceste cazuri, nu s-a creat un proiect de solidaritate?”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că nu este suficientă doar enunțarea unor sloganuri UE precum coeziune socială, solidaritate europeană, “nu lăsăm pe nimeni în urmă” etc, atâta timp cât, în cazul României, în abordarea unor probleme importante, UE nu și-a demonstrat solidaritatea.

Totodată, Maria Grapini a criticat și prestația președintelui Iohannis, în Consiliul European, dar și a miniștrilor români de linie, în consiliile de miniștri ai UE, care nu au fost capabili să susțină, cu argumentele aferente, interesul național.

“Deși România a intrat mai târziu în UE, avem, iată, peste 15 ani de când suntem membri și ne confruntăm, din păcate, și acum, cu o dublă măsură în piața internă, atât în privința dublei calități a produselor, dar și a statului de drept!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.