Filnlanda și Estonia cer UE să nu mai acorde vize turistice rușilor!

Share:

Premierul estonian Kaja Kallas și omologul său finlandez Sanna Marin au cerut Uniunii Europene să nu mai acorde vize turistice rușilor. Solicitarea celor doi oficiali vine la doar o zi după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este „cea mai importantă sancțiune”. Liderii UE vor discuta subiectul vizelor pentru ruși la următorul summit al acestora, programat pentru luna octombrie, potrivit unei surse Financial Times. Reacția Kremlinului nu a întârziat să apară.

„Opriți eliberarea de vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului”, a scris Kallas pe Twitter, relatează HotNews.ro.

Premierul estonian a spus că zborurile dinspre Rusia spre Europa sunt oprite, ceea ce înseamnă că atunci când țările Schengen eliberează vize, vecinii Rusiei poartă povara, deoarece Finlanda, Estonia și Letonia sunt singurele puncte de acces terestre.

„Este timpul să punem capăt acum turismului din Rusia”, a conchis premierul estonian.

Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei, a declarat, la rândul său, pentru televiziunea de stat Yle că „nu este corect ca, în același timp în care Rusia duce un război de agresiune, brutal, în Europa, rușii să poată duce o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști. „Nu este corect”, a precizat premierul finlandez.

Apelul Estoniei și Finlandei vine după ce președintele ucrainean a declarat într-un interviu pentru Washington Post că închiderea granițelor pentru turiștii ruși este „cea mai importantă sancțiune”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.