Liderul USR, Cătălin Drulă, trage un nou semnal de alarmă: 5 miliarde de lei s-a împrumutat România ieri prin titluri de stat. Și nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri!

Share:

Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat într-o postare pe Facebook, că România s-a împrumutat 5 miliarde de lei într-o singură zi „și nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri”, acesta afirmând că „petrecerea pe pastile a PNL și PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”.

„5 miliarde de lei s-a împrumutat România ieri prin titluri de stat. 5 miliarde de lei într-o singură zi.
Și nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri”, a scris Drulă.

Liderul USR menționează că, în propunerea de rectificare bugetară se vede cum la Ministerul Energiei s-au cerut 30 de miliarde de lei (2,2% PIB) pentru acoperirea compensării facturilor la energie, dar s-au dat doar 2,5 mld de lei.

„Pentru PNDL3 (Saligny), din cele 65 de miliarde de lei ale mărețului program, nu s-a alocat mai nimic. La Min. Dezvoltării abia au primit la rectificare 0,7 mld lei. Pentru că n-au de unde, e o minciună ca toate promisiunile lor”, continuă Drulă.

Cătălin Drulă afirmă că „deocamdată dimensiunea dezastrului e acoperită prin măsluirea cifrelor și prin datorii și arierate”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.